Tur til Vollkoia/Blåmyrkoia 27.01.16.

Foto: Eva Jønsrud

Etter to flotte, kalde uker kom varmluften også til Hedmark. Plussgrader med nysnø. Da er det ikke lett å smøre skiene!

Tekst: Sidsel Gotaas

Mange måtte smøre mer på underveis for å få mindre bakglatte ski. De smørefrie sitter på oppover uten problem på slikt føre. Nye smørefrie ski med innfelte feller er i handelen og en mann vi traff, skrøt svært av dem. Disse kan brukes på all slags føre! Det er noe å tenke på for alle som synes de trenger nye ski!

Etter en god del slit, kom 21 personer opp til vår koselige koie. Lysene var tent og varmen strømmet ut til oss som var blitt litt fuktige i tøyet. Deilige boller hadde Anna bakt og en sang av Hans ble det i dag også før Sidsel leste litt mer om engelskmennene som kom seg opp til Bessheim der de også hadde det bedre enn i teltet sitt. De var avhengige av bærere for å komme seg opp til Sjodalsvannet. Som tolk var whisky en god hjelper!

Astri tok ordet etterpå og fortalte at biblioteket i Brumunddal hadde kjøpt inn en del av den nye onsdagsboken med sanger av Hans. Lørdag 13. februar kl. 14 må vi komme dit, for da skal det synges og Astri skal lese noen av diktene. Sett av dagen alle  som er glad i å synge sanger på Blåmyrkoia. I Vollkoia hadde det vært 4 personer innom.

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 28. januar 2016