Tur til Vollkoia/Blåmyrkoia 24.02.16.

Foto: Eva Jønsrud

Dialekt-tempen viste fra "kællvøli" til "græli" i dag, og med ei strålende sol og fine løyper, måtte dette bli en kjempedag for onsdagstur!

Tekst: Eva Jønsrud

Harald kunne slik invitere tilsammen 36 ivrige skigåere inn på Blåmyrkoia, mens 6 valgte Vollkoia som samlings-sted. Det var en oppslutning vi kunne være godt fornøyde med, da det var vinterferie i barnehager og skoler denne uka. Noen besteforeldre hadde vært så heldige å få med barnebarn på tur. Det er alltid koselig, sjøl om det noen ganger viser at "de små" plutselig går fra oss i løypa! Litt harmelig, men morosamt når vi får tenkt oss om!

Sigrid var bollebaker i dag, og alle fikk et varmt eksemplar så fort de var kommet inn døra.

Da vi syntes å ha fått innadørs alle som hadde greidd bakkene opp, sang vi "Forandringsvisa", der Hans "fortalte" hvordan han ble "hektet" på Onsdagsturene. Og konklusjonen var: "Fresk det blir du itte når du sitter stille." Og med Hans som aktiv deltaker i gruppa i mange år, er det blitt ei ny Onsdagsbok med dikt og sanger av Hans' beskrivelse av turer og samlinger. Boka ble presentert av oss på biblioteket forrige lørdag, med servering av boller, kaffe og te, og opplesning av dikt og beskrivelser fra boka av Astrid og Grethe. Eva gjengav noe av det som Ringsaker Blad hadde skrevet om hovedpersonen i dag.

Liv orienterte om høst-turen, som også i år skal gå til Beitostølen. Det vil bli lagt opp alternative turer hver dag, tilpasset den enkeltes form. Alle har fått tilsendt mail om turen, der frister og priser er bestemt. 50 plasser er reservert. Så her gjelder den gamle regelen: "Først til mølla..." Så skunn dekk..

Gro leste videre om de 2 engelske studentene på tur i Jotunheimen. Denne gangen ble de gjenforent med den 3. studenten, John, som med sitt 3 ukers gamle skjegg var ugjenkjennelig, men som raskt viste sine engelske manèrer, og var den samme "gamle" vennen. Så var de på vei videre til Besseseter.

Så var samlings-stønna over. Utadørs var det plutselig blitt reine påskestemningen, varmt og godt i sørveggen, der krakkene raskt ble okkupert.

Imens klargjorde vi øss for tilbaketuren. "Noen går hitåt og andre går ditåt, her finner alle en passende lei.." Slik fordeler vi oss, noen i større flokker, mens andre ønsker å ake alene.

Takk for nok en fin onsdagstur, takk til bollebaker og verter og takk for godt følge.

Fortsatt god tur til Sissel i Kenya, og god bedring til Turid.

Så ses vi når vi møtes neste onsdag!

Foto: Oddmund Lunna

Skrevet av Harald Normann 26. februar 2016