Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Løypestatus

Foto: Morten Berntsen

Her får du oppdateringer på løypestatus og skiforholdene. Ny oppdatering pr. fredag 07.04. kl 10.30:

Hedmarken Turistløyper:

Det ser veldig lovende ut for påskeføret på Hedmarksvidda. Det er ingen barflekker i traseen innover fra Gåsbu enda. Løypene kjøres annenhver dag i påsken, og de blir kjørt på ettermiddagen. Dette betyr at det kan være hardt om morgenen, men det gjør også at løypene holder seg mye bedre utover dagen.

Mellom Gåsbu og Brumund er det knallfint. Pr. i dag går det også an å gå på skaren utenfor løypene fra morgenen.

Lysløypa ble slått av 1. april. Den har stått på siden 1. november og det har vært sammenhengende gode spor og skiforhold helt siden da!

Sjusjøløypa fra Hamarsæterhøgda til Lavlia (som gjør det mulig å gå Sjusjøen-Gåsbu) blir kjørt nå, fredag 7. april. Rapport fra løypekjøreren som akkurat nå  befinner seg ved Prestsætra og Bringbu: Enkelte av bekkene begynner å gå opp. Dagens løypepreparing blir antagelig den siste kjøringen denne sesongen på denne strekningen, da løypemaskinen søkker ned over myrene. I lia fra Bringbu mot Raudfjellet blir kjørt flere ganger i påsken, for der er det vesentlig bedre forhold.

Løtenløyper: De mest brukte løypene kjøres hver dag. Ingen bekker har foreløpig gått opp, for det er kjølig om natta. Dette kan forandre seg i løpet av kort tid, avhengig av vær og temperatur utover i påskeuka. Fra løypa som går mellom Gitvola og Brumund er det kjørt opp til utsiktstårnet på toppen av Gitvola.

Brumunddal og omegn Turistløyper
Løypene fra Vollkoia kjøres fredag 7. april. Hvis forholdene tillater det vil det også bli kjørt onsdag i påskeuka. Unntakene er løypene over Stormyra og Bjørsætra, der er det ikke farbart for løypemaskinen pga at det står vann på myrene. Følg også med på oppdatert informasjon på Facebook: Brumunddal og omegn Turistløyper SA

For å følge løypemaskinene på Hedmarksvidda, klikk deg inn på skisporet.no

Har du lyst til å bidra til "ditt" løypeselskap med et frivillig bidrag? Les saken "Vil du støtte løypekjøringen på Hedmarksvidda?"

Vi minner om at det også kjøres flotte skiløyper av Åstdalen turløyper som har løyper som henger sammen med Birkebeinerløypa og løypenettet på Ljøsheim og Sjusjøen. Start gjerne turen på Hamarseterhøgda, Kvarstadsetra eller Øyungen/Skvaldra.

Foto: Margrete Ruud Skjeseth