Løypestatus

Slik er stemningen på Sandfløten nå - aktuelt med en tur utenfor oppkjørte spor og til en av hyttene våre nå?
Slik er stemningen på Sandfløten nå - aktuelt med en tur utenfor oppkjørte spor og til en av hyttene våre nå? Foto: Tore Swensen

Her får du oppdateringer på løypestatus og skiforholdene. Ny oppdatering pr. fredag 17.03.17 kl. 12:00

Selv om snøen smelter i lavlandet, så er det ingen grunn til å rydde bort skiene. Det er bra med snø, og løypene kjøres som vanlig. Anbefales å smøre med myk voks og eventuelt klister. Om man vil ta turen utenfor løypene, så kan det være skareføre tidlig på dagen.

Hedmarken Turistløyper: Sol og mildvær om dagen og kulde om natta har ført til skarpere føre. Det kan bety isete løyper på morgenen, mens det blir bløtere utover dagen. Løypene kjøres som vanlig.
Koblingsløypa fra Hamarsæterhøgda - Lavlia som gjør det mulig å gå Sjusjøen-Gåsbu ble kjørt fredag 10. mars og kjøres ikke denne helgen (løypekjører er opptatt med å kjøre til Birken).

Løtenløyper: De mest brukte løypene kjøres hver dag. Fra løypa som går mellom Gitvola og Brumund er det kjørt opp til utsiktstårnet på toppen av Gitvola. Vegen inn til Gitvola fra Størigarden har vært brøytet pga. hogst tidligere i vinter, men nå er det kjørt skiløyper der som vanlig.

Brumunddal og omegn Turistløyper
Også her er det gode forhold og rikelig med snø på Vollkoia. Løypene kjøres med unntak av løypa til Brumund som er brøytet som vintervei for å ta ut tømmer. Følg også med på oppdatert informasjon på Facebook: Brumunddal og omegn Turistløyper SA

For å følge løypemaskinene på Hedmarksvidda, klikk deg inn på skisporet.no

Har du lyst til å bidra til "ditt" løypeselskap med et frivillig bidrag? Les saken "Vil du støtte løypekjøringen på Hedmarksvidda?"

Vi minner om at det også kjøres flotte skiløyper av Åstdalen turløyper som har løyper som henger sammen med Birkebeinerløypa og løypenettet på Ljøsheim og Sjusjøen. Start gjerne turen på Hamarseterhøgda, Kvarstadsetra eller Øyungen/Skvaldra.

På Pruterud i Romedal allmenning er det kjørt løyper av Åsbygda IL, sjekk løypestatus her.


Løype merket med grønt er kjørt pr. 16.02.17
Løype merket med grønt er kjørt pr. 16.02.17 Foto: Espa IL

På Knuken i Stange allmenning er det kjørt løyper av Espa IL på skogsbilveiene fra Knuken til Nykjudalshøgda, og ned til Knukdammen og forbi Lillereevangen til Hemstadvangkoia. Det ble kjørt løyper til forrige helg. Vi har ikke vært i kontakt med Espa i dag.

Åpningstider for serveringshyttene - klikk her