1. mai åpner vi en ubetjent hytte i Morskogen vokterbolig!

Morskogen vokterbolig ligger ved Mjøstråkk
Morskogen vokterbolig ligger ved Mjøstråkk Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Mandag 1. mai bør du sette av til en god sykkeltur og ha Morskogen som turmål. Da åpner vi en ny hytte med en helt fantastisk beliggenhet! Mjøsa på den ene siden, sykkelvei på nedlagt jernbanespor på den andre. Velkommen!

Morskogen vokterbolig ligger på stasjonsområdet på den nedlagte jernbanestasjonen på Morskogen. Der har jernbanesporet blitt til sykkelvei og er del av Mjøstråkk og nasjonal sykkelrute 7. Vokterboligen er i god stand og eies av Miljødirektoratet og forvaltes av Eidsvoll kommune. Hamar og Hedemarken Turistforening sammen med Eidsvoll turlag har ansvar for drift og oppfølging av hytta i sesongen.

Hytta åpnes 1. mai 2017: Da kommer ordføreren i Eidsvoll John-Erik Vika og "klipper snora". Det skjer kl 13.00. Vi har åpent arrangement fra kl 12.00 til kl 14.00 og fyrer bålpanne og koker kaffe og popper popcorn. Vi serverer også kald saft og oppskjært frukt. Alle er velkomne - og vi håper dere kommer syklende!

Denne sommeren (2017) har 18,5 km ny Mjøstråkk fra Minnesund og nordover til Espa gjort denne sykkelturen til noe helt «nytt»! Etter mange år med anleggsarbeid både på E6 og jernbane åpnet nemlig ny sykkelvei i september 2016  på hovedsaklig nedlagt jernbanespor. Tidligere gikk sykkelruta blant annet på veiskulderen av E6. Nå kan man oppleve rolige perler langs Mjøsa i et område man tidligere ikke har vært fristet til å være på tur eller stoppe for en rast. Vi i Hamar og Hedemarken Turistforening har fulgt nøye med på den nye utviklingen av Mjøstråkk. Vi ønsker å være med å tilrettelegge for sykling både som hverdagsaktivitet i nærmiljøet - og men også som en aktiv og fin måte å bli bedre kjent med vår region på. Vi tenker å holde hytta åpen i sykkelsesongen fra 15. april til 15. oktober hvert år. Låses med DNT standardnøkkel. Les mer om hytta: Morskogen vokterbolig
Vi håper dette betyr økt sykkel-aktivitet både til og fra vår region!

Mjøstråkk går rundt hele Mjøsa. På østsiden er den del av nasjonal sykkelrute nr 7
Mjøstråkk går rundt hele Mjøsa. På østsiden er den del av nasjonal sykkelrute nr 7 Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Kom med sykkel langs Mjøstråkk enten fra Hamar eller fra Eidsvoll - eller ennå lenger unna - eller kortere. Man kan f eks parkere bilen på Tangen eller på Minnesund/Langset og sykle derfra. Sykkelveien følger Mjøsa og ved Morskogen går den på nedlagt jernbanespor. Det er ca 45 km fra Hamar til Morskogen. Det er ca 25 km fra Eidsvoll til Morskogen.

Hvis du sykler fra Hamar til Eidsvoll kan du ta toget hjem igjen - og i Skibladnersesongen kan du bli med den hjem igjen (ruta passer best for dette på søndager).