Ny sesong med turposter starter 1. mai

Mosjømarka med Mosjøen i bakgrunnen.
Mosjømarka med Mosjøen i bakgrunnen. Foto: Ole Lien

Mandag 1. mai starter årets sesong med turposter - du kan glede deg til mange flotte turmål i år også!

I fjor startet vi med digital kvittering via mobilen på urbane turposter i Hamar som ble del av den nasjonale Stolpejakten. I år er det de tre andre kommunenes tur til å få en digital kvitteringsmulighet. DNT har utviklet en nasjonal app for turposter som lanseres nå i slutten av april og kan brukes over hele landet. Den heter DNT SjekkUT og ser slik ut i AppStore ( og ligger også klar i Google Play):

Last ned denne appen: DNT SjekkUT
Last ned denne appen: DNT SjekkUT Foto: DNT

Last ned appen og registrer deg og eventuelt flere familiemedlemmer før du drar ut på tur. Når du er 50 meter eller nærmere får du mulighet til å kvittere som Besøkt og du kan ta bilde, dele i sosiale medier, signere i digital gjestebok - i tilegg til at du kan følge med på informasjon og kart i appen. Kvitteringen bruker altså GPS'en (stedstjenester) i mobilen som grunnlag for at du er på posten. 

Samme app brukes i hele landet og turposter nær deg vises først. Hele turforslaget vil også ligge inne på ut.no (det er kun postpunktet som ligger i SjekkUT-appen).

Men - det vil selvfølgelig være mulig å kvittere i trykksaken på vanlig vis - alle poster har vanlig stifteklemme også (det gjelder også Stolpejakten). Heftene blir spredd og utdeling starter nå i løpet av uke 17. Du kan hente deg gratis hefter i kommunenes service/informasjonskontorer, bibliotek, turistkontoret, sportsbutikker og HHT-butikken på Østre torg i Hamar. Det blir delt ut hefter til mange skoler så sjekk skolesekker om det kanskje ligger et turposthefte der denne uka. Turpostsesongen varer til og med 1. oktober. Poster i høyden er vanligvis klare fra 1. juni.

Det blir også i år deltakerpremier til barn og unge t.o.m. 16 år, som har tatt minimum 60% av postene. Premien er et dagsbesøk i Ankerskogen svømmehall. Disse flotte gavene er gitt av Sparebanken Østlandet og Ankerskogen svømmehall. Hver kommune har i tillegg forskjellige opplegg for uttrekkspremier. 

Glade skolebarn fra Storhamar som tok urbane turposter i 2016
Glade skolebarn fra Storhamar som tok urbane turposter i 2016 Foto: Ingeborg Fossum