Regler og vilkår for booking på HHTs hytter

DNT tilbyr nå at du kan booke senger på en del selv- og ubetjente hytter før du drar på tur. Alle sengene på en hytte kan normalt ikke bookes på forhånd, og det vil alltid være plass på DNTs hytter. Enkelte hytter som er spesielt tilpasset grupper, små hytter nær byer, noen fyr m.v. kan bestilles som en enhet uten tilgang for andre. Se info på de ulike hyttene på www.ut.no .

Gjennom tilbudet om booking ønsker vi å tilby forutsigbarhet for den som ønsker å bestille samtidig som vi tar vare på fleksibiliteten med at det alltid er plass på DNTs hytter. Våre hytter og anlegg er åpne for alle. Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen. I feltet for betaling noteres det “forhåndsbooking” e.l. 

Foto: Merete Habberstad
 • Både medlemmer og ikke-medlemmer kan bestille sengeplass. Medlemmer av DNT har rabattert pris. Medlemsnummer må oppgis ved bestilling. Husk at for å komme inn på hytta må en i turfølget være DNT-medlem og ha med seg DNT-nøkkelen. Den kan medlemmer deponere på for 100,- og man får tak i den i HHT-butikken.
 • Hvert rom og hver seng som er mulig å forhåndsbestille er nummerert på hytta. I bestillingssystemet ser du hvor mange senger det er per rom. Forsøk å fylle hele rom best mulig når du bestiller for en gruppe.
 • Kvittering av bestilling må dokumenteres med elektronisk kvittering, eller skrives ut og tas med på turen.
 • Dersom du har bestilt og ankommer hytta senere enn kl. 19 gjelder forskuddsbetalingen fortsatt, men fortrinnsretten til seng faller bort. Klokkeslettet er bestemt bl.a. for at andre gjester ikke skal måtte vente hele kvelden før de kan finne seg en seng.
 • Skriv deg inn i protokollen på vanlig måte, men skriv i protokoll at du har forhåndsbetalt for selve overnattingen gjennom "Hyttebooking". 
 • Utsjekk og vask av rom må skje før kl. 12.

VILKÅR:

 • Du kan selv avbestille ved hjelp av kvitteringen du har mottatt på e-post. Her finner du en link du kan bruke for avbestilling.
 • Avbestillings- og endringsfrist er 10 dager før oppmøtedag.
 • Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer 10 dager før oppmøtedag.
 • Avbestilling fra 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50 % refusjon.
 • Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.
 • Dersom du blir forhindret fra å benytte bestillingen på angitt hytte og dato, gjelder betalingen på andre av DNTs selvbetjente og ubetjente hytter 5 dager før og 5 dager etter den bestilte dato. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfelle, vil gjelde for senger som er ledige etter oppmøtefristen kl. 19.00. Fyll i så fall ut engangsfullmakt og legg ved kvittering fra bestillingen i hyttesafen.
 • Vis fleksibilitet i forhold til andre gjester. Teknisk sett er det fullt mulig å betale for flere senger for å få enerom, men disse gir deg ingen rett på mer enn en seng etter kl. 19.00. Forhåndsbestilte senger er fritt disponible for andre gjester etter kl. 19.00.

Selvbetjeningsystemet er unikt, og fungerer godt takket være sporty og samarbeidsvillige turfolk. En bestillingsordning kan bli en viktig videreutvikling av systemet, men bare dersom alle våre gjester fortsetter å være like fleksible og innstilt på samarbeid som de alltid har vært. Det er akkurat dette som gjør selvbetjeningssystemet spesielt, og som gjør oppholdet på hyttene til en god opplevelse for alle!

HHT har booking på følgende tre hytter: