INFORMASJON OM STOUSLANDHYTTA

Foto: Margrete Ruud Skjeseth


HHTs priser og regler for leie av Stouslandhytta på Målia

Gjelder fra 21.09. 2016

HHT eier tre hytter på Målia:

1. Stouslandhytta er utleie-hytte for grupper låst med egen nøkkel. Den må forhåndsbestilles hos HHTs administrasjon. Denne hytta ligger nederst på tunet.

2. En selvbetjent hytte låst med DNTs standardnøkkel (tilgjengelig for DNT-medlemmer/vandrere uten forhåndsbestilling). Denne hytta har ikke bestilling.

3. Serveringshytte som drives av Vang skolekorps og er åpen helger og ferier i skisesongen (fra 2. juledag til og med påske) pluss søndager på høsten.

Det er sommervei via Budor/Ruskåsen inn til Målia fra ca. 1. juni til ca. midten av oktober. Det er lang skisesong på Målia, tidligløype fra Budor på bilveien over Ruskåsen.

Stouslandhytta

Stouslandhytta inneholder en stor og en liten stue, kjøkken og to soverom. Inkludert sofaer er det 20 soveplasser fordelt slik: soverom 1; 6 senger, soverom 2: 4 senger, liten stue: 3 senger i familiekøye og 3 senger/sofa, stor stue: 4 senger/sofa. Kjøkkenet er utstyrt med gasskomfyr, gasskjøleskap, oppvaskbenk og servise og bestikk til 40 personer, diverse kjeler og matlagingsutstyr mm. Den store stua har tre langbord med stoler til 30 personer, i tillegg er det en del krakker. Hytta egner seg godt til samlinger for voksne f.eks. personalsamlinger, jubileer, slektstreff og lignende hvor man kan kombinere turer på ski eller beina med hyggelige måltider innendørs og utendørs. Det er nydelig utsikt utover Hedmarksvidda og god hyttestemning. Hytta er malt lys, alle madrasser og de fleste møblene er nye. Hytta er en god blanding av lys/moderne og «historisk stemning».

Strøm: Målia har ikke strøm, men Stouslandhytta har solcellepanel for belysning. Mobiltelefoner blir ødelagt om du bruker vanlig lader i solcelleanlegget. Varme: Det er fire vedovner/peisovner for oppvarming. Det ligger ved i yttergangen, og ekstra lager er i rommet mellom doene. Egen nøkkel til dette lageret henger i hytta. Vann: hentes i brønn utpå vollen utenfor skigarden. Vannet har noe myrsmak/farge, og det anbefales å ta med eget drikkevann i egne kanner. Vann kan eventuelt suppleres i vanntappepunkt i hyttefeltet på Ruskåsen (ca. halvveis mellom Målia og Budor/Grua). Bålplass: Det er en setergrill og utebenker mellom hyttene. Ta med grillkull.

Priser: Kr 2.000,- pr. døgn for grupper uavhengig av antall personer. Faktura for oppholdet sendes ut rett etter bestilling og har 14 dagers forfall til betaling.

Ved avbestilling senere enn to uker før bekreftet brukstidspunkt vil man bli krevd for halv pris. Hvis man uteblir uten å avbestille, må man betale full pris.

Adkomst: Om sommeren kan man kjøre bil helt inn til Målia via Brenneriroa og Budor. Målia har adresse Måliavegen 590. Vegen til Budor er bomveg, avgift kr 60,-. På sommeren kan man gå på blåmerkede stier fra Budor (f.eks. Rondanestien) eller Kveådammen (bomavgift ved Gåsbu kr 70,-).

Om vinteren kan man enten parkere ved Budor (5 km å gå på ski i oppkjørte løyper), eventuelt ved øvre parkering langs Måliavegen ved nytt hyttefelt like ved skiløypa (da er det ca. 2,5 km inn til Målia). Eller Kveådammen innenfor Gåsbu (3 km på ski).

Byttetidspunkt : Kl. 12.00.

Nøkler: Nøkler hentes og leveres i HHT-butikken som er åpen mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-16, lørdag kl. 10-15. Stengt onsdager.

Vask: Leietaker må selv rydde og vaske hytta. Hvis det viser seg at man har forlatt hytta for dårlig ryddet/vasket, vil man få et straffegebyr på kr 2.000,-.

Leietaker må ha med: innesko, putevar og sovepose. Det er ikke dyner på hytta, bare puter. For sikkerhets skyld kan det være lurt å ha med (hvis lageret er tomt): fyrstikker, tenn-briketter/papir, dopapir, oppvaskklut og kjøkkenhåndkle. Dessuten er det viktig å ha med hodelykt, det er ca. 100 m til utedoen (som er felles for alle tre hyttene). Merk punktet om vann og anbefalingen om å ta med eget drikkevann. Poser med søppel tas med ved avreise og kan kastes i container sør for Budor gjestegård. Sjekk at ingenting er gjenglemt.

Området er inngjerdet for å unngå at beitedyr kommer inn på tunet. Grindene må derfor alltid være lukket på sommeren.

Erstatningsansvar: Den ansvarlige for oppholdet må være over 18 år. Hvis utstyr, enten det er i forbindelse med hytta eller uteområdet, blir ødelagt eller borte, må melding gis til HHT på e-post hht@dnt.no eller tlf. 62 52 28 48. Leietaker må regne med å kunne bli gjort økonomisk ansvarlig.

Hyttetilsyn: Unni Thoresen (mobil 412 67 823), Thor Oppegård (mobil 408 82 995) og Siv Stenseth (mobil 958 46 991)