Skole

Åkersætra.
Åkersætra. Foto: Ida Engeland

Hamar og Hedemarken Turistforening tilrettelegger både hytter og aktiviteter for å få skoleklasser ut på tur. Vi tar i mot bestillinger på kurs for lærere og hjelper skoleklasser som vil ut på tur.

Skolehytter


HHT har flere hytter som egner seg spesielt godt for skoleklasser. Vi tilbyr halv pris for skoler på Åkersætra og Skolla. Mer info her.


KulTur-appen

Tur-appen KulTur er laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet. Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.

Kurstilbud


HHT tilbyr kurs i friluftsliv og uteskole for ansatte i skole og barnehage. Kursene er praktiske og fulle av ideer til uteaktiviteter. Ta kontakt for kurstilbud!

Digitale kurs

DNTs nye digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang. De gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.    

OPPTUR


HHT arrangerer OPPTUR for alle 8. klassinger på Hedmarken. OPPTUR er gratis for skolene. OPPTUR arrangeres første onsdagen i mai hvert år.

Kontaktperson:


Knut Einar Nordhagen

977 80 304

knut.einar.nordhagen@dnt.no

Lek og lær


LEK OG LÆR er boka for deg som vil ta med deg barn i alle aldre ut i naturen. Her finner du forslag til ulike aktiviteter både med og uten faglig fokus. Bestill her.

Lokale muligheter

Alle skolene på Hedmarken fikk våren 2020 en turgave fra HHT, turboka 90 turer. Alle turene i boka og mange flere turtips finner man også på UT.no